Retourbeleid

Retour beleid
Je kunt alle producten binnen 14 dagen retourneren en ruilen na ontvangst van de bestelling. Om in aanmerking te komen voor retournering, moet het product ongebruikt , ongewijzigd en zich in dezelfde staat bevinden als waarin je het hebt ontvangen. Ook moet het product zich in de orginele verpakking bevinden. Wanneer je het product eruit hebt gehaald, het er graag weer in stoppen. Klik hier voor het retourstappenplan waarin uitgelegd wordt hoe je eenvoudig kunt retourneren.

2 PACKS
Bij aanschaf van een 2 pack is de korting altijd van toepassing op het tweede product. Wanneer één van beide brillen wordt geretourneerd zal niet de helft van het bedrag geretourneerd worden maar het bedrag van het tweede product dat aan korting onderhevig is. De korting is altijd onderhevig aan het product na het plusteken (+) in het tabel waarin de maten gekozen worden.

Niet-retourneerbare items:
Om je retour te voltooien, hebben we een ontvangstbewijs of een aankoopbewijs nodig. Elk item dat niet in de oorspronkelijke staat verkeert, beschadigd is of ontbrekende onderdelen heeft om redenen die niet te wijten zijn aan onze fout kunnen niet geretourneerd worden. Elk artikel dat meer dan 14 dagen na levering wordt geretourneerd komt niet meer in aanmerking voor terugbetaling. 

Inruilen
We vervangen alleen artikelen als deze defect of beschadigd zijn. Als je voor hetzelfde artikel wilt inruilen, stuur ons dan een e-mail op info@apollothejeweler.com.
Klik hier
voor het inruilstappenplan waarin uitgelegd wordt hoe je eenvoudig kunt

Terugbetaling
Zodra je retour door ons ontvangen en geïnspecteerd is, sturen we je een e-mail om te laten weten dat we je geretourneerde artikel hebben ontvangen. We zullen je ook op de hoogte brengen van de goedkeuring of afwijzing van de terugbetaling.

Als het product is goedgekeurd, wordt je teruggave verwerkt en wordt er automatisch een tegoed toegepast op je bankrekening of op het saldo van de rekening van de andere betaalmethode. Dit bedrag zal uiterlijk na 14 dagen nadat het product goedkeurt is naar je bankrekening of op het saldo van de rekening van de andere betaalmethode worden overgemaakt worden.

Te late of ontbrekende terugbetalingen (indien van toepassing)
Als je nog geen terugbetaling hebt ontvangen, controleer dan eerst je bankrekening of de rekening van de andere betaalmethode.

Neem vervolgens contact op met je bank of de het bedrijf achter de andere betaalmethode zoals Paypal.

Als je dit allemaal hebt gedaan en je hebt je teruggave nog niet ontvangen, neem dan contact met ons op via info@apollothejeweler.com en dan zorgen we ervoor dat jij je terugbetaling ontvangt.

Verzenden
Je bent zelf verantwoordelijk voor het betalen van de eigen verzendkosten voor het retourneren van het artikel. Verzendkosten worden niet terugbetaald. Als je een terugbetaling ontvangt, worden de verzendkosten van de terugbetaling afgetrokken.

Wij raden je aan om altijd een ​​traceerbare verzendservice of een aankoopverzekering te gebruiken. We kunnen niet garanderen dat we je geretourneerde artikel zullen ontvangen.
Bij het inruilen van een product zul je het product op eigen kosten moeten opsturen en zullen wij het nieuwe product op onze kosten naar jou opsturen. Wanneer het product wordt ingeruild omdat deze defect of beschadigd is zullen wij ook de kosten op het terugsturen op ons nemen.